Menu Content/Inhalt
Начало arrow Обучение arrow Летен и зимен Медицински университет
Летен и зимен Медицински университет
» Резюме
Летните и зимните Медицински университети са инициатива на Медицински факултет - София и Български лекарски съюз за организиране на интензивни квалификационни курсове за общопрактакуващи лекари, която се превърна в добра традиция. Срещите в Банско и Пампорово се оформят като активни образователни форуми, в които хиляди лекари повишават своите познания в медицината.

Необходимостта за възстановяване на изконната връзка на общопрактакуващите лекари с нашата Alma mater обуславя големия интерес към това събитие.Краткият, но интензивен образователен курс дава актуална информация за новите диагностични, патогенетични и терапевтични проблеми на множество социално значими заболявания. В подкрепа на това, са многото положителни оценки за организацията и качеството на тези университети. За лектори в тях освен преподавателите от Медицинския университет София, се канят и изтъкнати преподаватели и от останалите медицински факултети в страната, а също така и специалисти от други болнични заведения.

В учебната програма на Медицинските Университети се обособени няколко специализирани модула с различна продължителност. Те съсредоточват вниманието върху актуалните проблеми на почти всички медицински специалности но най-вече кардиологията, гастроентерологията, ендокринологията, пулмологията, педиатрията, хирургията и неврологията.От по-малките клинични слециалности винаги са представени офталмологията, оториноларингологията, дерматологията, акушерството и гинекологията и др. Освен това редовни лектори са най-изявените български фармаколози които критично представят новите медикаменти с оценката полза-риск.

Следвайки традициите на „непрекъснатото медицинско образование" - система за акредитационна оценка на индивидуалната квалификация, за участието в този университети се издават специални дипломи според изискванията на Българския лекарски сьюз и се получават кредитни точки.

» Организационен екип
д-р Емил Илиев - ръководител,
д-р Валентина Брощилова,
д-р Татяна Вълова,
Надя Дочева

» Зимен Медицински университет - Пампорово 2009
› Програма html |doc

» Контакти
› Тел: 02/ 9230 493; 952 61 91 (сутрин) или 02/ 851 47 97 (след обяд)
› GSM: 0888 436 559; 0889 512 490; 0898 571 960
› e-mail: emil.iliev@mail.bg
› сайт: www.lzmu.com
 
designed by www.madeyourweb.com