Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини
Новини
Oткрива се геномен център в “Токуда болница София”
понеделник, 31 юли 2006
  През ноември ще бъде открит геномен център в “Токуда болница София”. Това съобщи проф. Владимир Овчаров, ректор на Медицинския университет в София. В Министерството на здравеопазването е сключен договор между медицинския университет в София, изследователски център “Рикен” и “Токуда болница София” за построяването на геномния център. В него ще се събират ДНК-материали, за да бъдат подпомогнати научните изследвания и по-специално изследванията в областта на раковите заболявания и тяхната превенция.Геномният център в София ще бъде филиал на ДНК банка в Япония -“Biobank Japan”. Международният проект струва 1 млрд. долара и стартира през 2003 година в Япония под ръководството на проф. Накамура.
 
Японска болница става звено за обучение към МУ - София
вторник, 25 юли 2006
  На 25 юли 2006г. двама японски професори - генетици - Проф. Юсуке Накамура и Проф. Джоджи Иназава, изнесоха лекция в Медицински университет - София. Темата беше геномен проект и технология на микрочипове в молекулната генетика.Най-важното от тази среща е, че днес МУ - София подписа договор с японската болница в София - "Токуда". Така законово болница "Токуда" става университетска болница и звено за обучение към МУ - София.
 
730 лекари на Летен медицински университет
четвъртък, 22 юни 2006
  730 общопрактикуващи лекари от цялата страна са се регистрирали за участие в седмото издание на Летния медицински универ- ситет в Банско. Повече от 30 фармацевтични фирми участват във форума. Ръководството на Българския лекарски съюз и на Медицинския факултет в София организират квалификационни курсове за актуализиране знанията на общопрактикуващите лекари във всички области на медицинската наука. Летният университет ще продължи до 25 юни.
Пълен текст...
 
В МУ-София се провежда Международен конгрес по медицински науки
четвъртък, 11 май 2006
  В Медицински университет-София за пета поредна година се провежда Международен конгрес по медицински науки за студенти и млади хора. Конгресът, който започва днес, продължава до 14 май, съобщиха от Студентския съвет при Медицинския университет. Международният конгрес е наследник на Националната студентска научна сесия с международно участие, организирана ежегодно, и е с медико-биологична тематика. В него вземат участие студенти, специализанти, докторанти по медицина, фармация, стоматология и други медико-биологични специалности, както и млади лекари. По традиция, патрон на научния форум ще бъде проф. др. Владимир Овчаров - ректор при МУ-София.
Пълен текст...
 
Медицински университет - София - на 4-то място!
четвъртък, 20 април 2006
Според  класация от април 2006 г. на вестник "24-часа" и фондация "БГ-шанс" на висшите учебни заведения в страната, Медицински университет - София (МУ-София) се нарежда на четвърто място по качество на обучение след СУ, НАТФИЗ и НБУ. Софийският медицински университет е най-напред в класацията спрямо останалите медицински университети. Медицинският факултет на Тракийски университет е на 8-о място, а МУ-Варна и МУ-Пловдив - съответно на 17-о и 18-о.
 
<< Първа < Предишна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Следваща > Последна >>

designed by www.madeyourweb.com