Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини
Новини
Откриване на учебната 2009/2010 година в МУ - София
вторник, 01 септември 2009
Тържественото откриване на учебната 2009/2010 година в Медицински университет - София ще се състои на 14 септември 2009 г. от 10.00 ч. в Аудитория "Проф. Янко Добрев" в сградата на втора хирургия при Александровска болница. Ръководството кани всички първокурсници и студенти, факултетните ръководства и преподавателския състав на МУ - София. До втора хирургия се стига с А72, ТБ2, 8, 9. От Студентски град - автобус 94 с връзка с А72  на спирката под Моста на влюбените зад НДК.
 
КСК 2009 - във форума на medfaculty.org
вторник, 30 юни 2009
Кандидатстудентска кампания 2009 в МУ-София е вече в кулминационната си точка. По традиция форумът на medfaculty.org ще бъде главна арена на всички събития: изтеглени теми, резултати от изпити, класирания, първи реакции и коментари. Тук може да споделите вашата радост и тъга, да потърсите помощ и подкрепа. След кратка и безплатна регистрация ще можете да публикувате мнения и анкети, ще получите достъп до статистиките от предишни кандидатстудентски кампании, ще можете да кореспондирате с други потребители. Успех на всички кандидат-студенти!
 
Нов градоустройствен план ще обособи кампуси в "Студентски град"
неделя, 31 май 2009
Подготвя се ново предложение за подробния градоустройствен план на "Студентски град" от главния архитект на София, който предвижда обособяването на студентски кампуси. Това каза за Агенция "Фокус" кметът на столичния район "Студентски" Димитър Дилчев. Евентуалното приемане на новия градоустройствен план ще промени значително обстановката в "Студентски град". Голяма част от тази територия ще остане заградена в територията на няколко кампуса, обясни той. Според него има огромен брой частни имоти, които ще попаднат в тези кампуси и така ще се възбуди недоволството и съпротивата на частните собственици, чиито имоти ще се наложи да бъдат одържавени.
Пълен текст...
 
Летен Медицински университет, 24 - 28 юни 2009 г., Банско
събота, 30 май 2009
Между 24 и 28 юни 2009 г. в гр. Банско ще се проведе поредният Летен Медицински университет - учебен форум с интензивни квалификационни курсове за общопрактикуващи лекари с преподаватели от Медицинските университети. Стремежът към постоянно усъвършенстване на знанията и уменията е породил съвместната инициатива между БЛС и МУ. Изминалите години доказаха и утвърдиха тази форма на обучение, общуване и комуникация между работещите колеги в ПИМП, Alma mater и признати специалисти от практиката, а форумът придобива все по-голяма популярност и става все по-желан. Участвалите в Университета лекари са вече повече от 4500, немалка част от които редовно присъстващи.
Пълен текст...
 
По-висок прием в МУ - София тази година
петък, 24 април 2009
В интервю за вестник "Труд" ректорът на Медицински университет - София проф. Ваньо Митев съобщи, че тази година ще се приемат повече студенти в учебното заведение. Според разпоредбите на Министерството на образованието през новата учебна година приемът за студенти в МУ ще бъде увеличен с 20 %. Това означава, че: от 140 местата за медицина стават 168; за фармация от 120 се повишават на 144; а за дентална медицина от 100 вече ще са 120. За едно място се борят шестима кандидати. Най-желаните специалности продължават да са: акушерство и гинекология, хирургия, кожни и очни болести, уши-нос-гърло. Най-отбягваните са педиатрия и патоанатомия.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

designed by www.madeyourweb.com