Menu Content/Inhalt
Начало arrow Катедри arrow Неврохирургия
Неврохирургия
1. Медицински факултет

Image Клиниката по неврохирургия е създадена през 1942 г като отделение по неврохирургия към невропсихиатричната клиника на Медицински университет - София. През 1946 г. отделението е превърнато в неврохирургичен център към Медицински факултет. Катедрата по неврохирургия се ражда през януари 1952 г., като по това време ръководители са били най-известните неврохирурзи в страната.

Клиниката представлява база за обучение на студенти и специализанти по неврохирургия. Ежегодно се провеждат курсове по следдипломна квалификация по неврология, неврохирургия, невроанестезиология, педиатрия и др. В клиниката работят едни от най-квалифицираните неврохирурзи и невроанестезиолози.

Клиниката по неврохирургия включва следните уникални за страната звена: детска неврохирургия, стереотактична, функционална и ендоскопска неврохирургия. На разположение е най-модерна апаратура: ендоскопска, лазер, ултразвукова аспирация, стереотаксична апаратура, перкутанна нукелотомия, пара- и интраоперативно наблюдение на евокирани потенциали

Дейността на клиниката включва около 1600 операции годишно: спинална неврохирургия, детска неврохирургия, съдова неврохирургия, невроонкология Провежда се интензивна научно-изследователска дейност в областта на неврохирургията.

» Ръководител
Проф. д-р Венцеслав Бусарски, тел. 852 48 39
» Уебсайт
 
designed by www.madeyourweb.com