sladki64ety
Сержант

Публикации: 75
|
 |
« : 29 август 2010, 16:12:07 » |
|
Как можеш да придобиеш специалност диетолог или да практикуваш в областта на здравословното и диетично хранене? Трябва ли задължително преди това да съм завършила хуманна медицина или може и други ,но да бъде медицинско образование?
|
|
|
|
« Последна редакция: 29 август 2010, 16:20:52 от Bio »
|
Активен
|
|
|
|
hybrid_lp
Сержант

Публикации: 70
|
 |
« Отговор #1: 29 август 2010, 16:47:05 » |
|
Има курсове по диетология и не е нужно да си хуманен лекар.
|
|
|
|
|
Активен
|
МУ-София Медицина - VI курс
|
|
|
|
Spock
|
 |
« Отговор #2: 29 август 2010, 17:25:11 » |
|
Мда... Отваряш един кабинет на партерен етаж, слагаш на вратата табелка "диетолог" и почваш да "практикуваш"  Друго не ти трябва, то в тая държава не знам защо още и медицина трябва да се завършва, вместо всеки за взима скалпела и слушалката и кой колкото може... 
|
|
|
|
|
Активен
|
Нека говорят зад гърба ми. Това значи, че още съм пред тях!
|
|
|
hybrid_lp
Сержант

Публикации: 70
|
 |
« Отговор #3: 29 август 2010, 17:44:45 » |
|
Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава - демек, виновен е този, който ти дава да практикуваш по този начин, а не Ти, че го правиш 
|
|
|
|
|
Активен
|
МУ-София Медицина - VI курс
|
|
|
|
cveti92
|
 |
« Отговор #4: 29 август 2010, 18:23:15 » |
|
Мда... Отваряш един кабинет на партерен етаж, слагаш на вратата табелка "диетолог" и почваш да "практикуваш"  Друго не ти трябва, то в тая държава не знам защо още и медицина трябва да се завършва, вместо всеки за взима скалпела и слушалката и кой колкото може...  хахаха др.Велев ще ме убие...  :D
|
|
|
|
|
Активен
|
I курс, МУ София 
|
|
|
|
Spock
|
 |
« Отговор #5: 29 август 2010, 19:26:07 » |
|
Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава - демек, виновен е този, който ти дава да практикуваш по този начин, а не Ти, че го правиш  От една страна е така, от друга ти не си в правилната позиция на почти завършил лекар да дадеш този отговор, който даде горе на питащата! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sladki64ety
Сержант

Публикации: 75
|
 |
« Отговор #6: 29 август 2010, 20:12:31 » |
|
Къде могат да се изкарат такива курсове по диетология,каква е продължителността на курса,цената на обучение?Някой има ли си на представа?Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Spock
|
 |
« Отговор #7: 29 август 2010, 20:34:35 » |
|
6,2 г. следване за магистър по медицина и още 3 години специализация по Диететика и хранене.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
жоро_6
|
 |
« Отговор #8: 30 август 2010, 10:44:32 » |
|
6,2 г. следване за магистър по медицина и още 3 години специализация по Диететика и хранене.
Да, ама не.......Ако учиш за акушерка или мед.сестра, 1 година след дипломирането следдипломна специализация по: Консултант по кърмене, здравословно и диетично хранене - за дипломирани медицински сестри, акушерки и фелдшери, продължителност на обучението - 1 година след завършване на обучението специализиращите получават Свидетелство за специалист. Може да се обучаваш във Филиал-Враца например.Има доста по-лесни варианти от този, задължително да си завършил медицина 
|
|
|
|
|
Активен
|
Завършил: спец."РЕХАБИЛИТАТОР" /МУ-СОФИЯ/
|
|
|
|
Spock
|
 |
« Отговор #9: 15 септември 2010, 19:48:40 » |
|
Да, ама не.......Ако учиш за акушерка или мед.сестра, 1 година след дипломирането следдипломна специализация по: Консултант по кърмене, здравословно и диетично хранене - за дипломирани медицински сестри, акушерки и фелдшери, продължителност на обучението - 1 година след завършване на обучението специализиращите получават Свидетелство за специалист. Може да се обучаваш във Филиал-Враца например.Има доста по-лесни варианти от този, задължително да си завършил медицина  Е, да ама си един недоучил шарлатанин...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
жоро_6
|
 |
« Отговор #10: 16 септември 2010, 14:16:09 » |
|
Да, ама не.......Ако учиш за акушерка или мед.сестра, 1 година след дипломирането следдипломна специализация по: Консултант по кърмене, здравословно и диетично хранене - за дипломирани медицински сестри, акушерки и фелдшери, продължителност на обучението - 1 година след завършване на обучението специализиращите получават Свидетелство за специалист. Може да се обучаваш във Филиал-Враца например.Има доста по-лесни варианти от този, задължително да си завършил медицина  Е, да ама си един недоучил шарлатанин... Да не забравяме факта, че все пак ще имаш завършено медицинско образование........Пък и с научна степен, пак можеш да бъдеш "шарлатанин".Нали така 
|
|
|
|
|
Активен
|
Завършил: спец."РЕХАБИЛИТАТОР" /МУ-СОФИЯ/
|
|
|
|
Spock
|
 |
« Отговор #11: 16 септември 2010, 14:21:14 » |
|
Moжеш, ама няма да си недоучил... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
power_of_dark
|
 |
« Отговор #12: 18 септември 2010, 22:16:41 » |
|
Moжеш, ама няма да си недоучил...  Май зависи колко са ти дълбоки джобовете...
|
|
|
|
|
Активен
|
Fa7a: Тъп ли си, къф си?
|
|
|
|
Annapolis
|
 |
« Отговор #13: 19 септември 2010, 01:19:52 » |
|
Зависи как ти сече пипето... иначе можеш да стане като една обща позната на мен и BloodRaven, която да те убеждава как с протеинов шейк си ускоряваш метаболизма...
Сладкишче, стегни се.. курсовете са 6 години в МУ-София и специализация... И доктор Велев, съгласи се с мен, че дори това образование, пак не гарантира, че ще станеш НЯКОЙ в диететиката... просто вече твърде много диетолози станаха, консултанти, лелки, чички, и никой не може да ти каже копче насреща. Биохимия и физиология.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
sexita
|
 |
« Отговор #14: 07 октомври 2010, 17:32:36 » |
|
Жоро, къде я видя тази следдипломна специализация? Ние иначе, миналата година имахме Лечебно хранене при проф.Байкова и тя ни обясни, че спокойно можем да работим в тази насока. Не че съм тръгнала де, но така помня че каза  Но хубаво де, къде са тези специализации?
|
|
|
|
|
Активен
|
midwife
Omne initium difficile est!
|
|
|