Страници: [1] Разпечатай
Автор Тема: Как стоят нещата със специализирането ?  (Прочетена 2129 пъти)
deservemydying
Новобранец
*
Публикации: 3


« : 08 август 2016, 21:47:22 »

Привет хора,
Имам един въпрос, който ме измъчва от доста време. Приеха ме медицина, но сега се интересувам, ако живот и здраве изкарам шестте години с отличен успех, ще мога ли да специализирам каквото аз искам или ще стане там където има място ?
Чел съм, че една болница например отпуска 1 място за дадена професия и ако има повече кандидати се прави конкурс и така нататък.
Друг въпрос е - дали след като получим диплома за лекар, за да специализираме нещо трябва да се плаща ? Дочух, че става въпрос за суми от 8 000 - 15 000 лева, но информацията ми е от некомпетентни по темата лица, затова искам да попитам тук!

Дано ме разберете и успешно и спорно следване на всички студенти!  Целувка
Активен
Insomniac
Капитан
****
Публикации: 364« Отговор #1: 09 август 2016, 15:03:55 »

Доколкото разбрах, сега ще си 1 курс. Не мисли още от сега за специализация. Разбира се, хубаво е да имаш някаква представа с какво искаш да се занимаваш после, но нещата се променят. Когато аз влязох медицина, зачисляването за специализация беше по един начин, а сега е по друг. След 6 години може да е по съвсем друг начин. Ще разбереш, като му дойде времето.

За отличния успех, не, че не е възможно, но аз и доста колеги влязохме с идеята да имаме отличен успех, но нещата не се оказаха такива, каквито ги мислехме. Има изпити, за които искаш просто да минат (с 3 ако може Широка усмивка).

Ако си спомням правилно на златните хипократи им предоставяха възможност да специализират по желание, но не съм много сигурен.

Съветът ми е, учи си сега, пък като стане време за специализация...
Активен

MD, PhD student
Страници: [1] Разпечатай
Отиди на: