Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Евростипендиите - в края на май, началото на юни?
Евростипендиите - в края на май, началото на юни?
Очаква се оценката на проект "Студентски стипендии и награди" – втора фаза да приключи през този месец и стартът да бъде даден веднага след това. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието, младежта и науката на запитване на Агенция "Фокус". Дотогава екипът на проекта извършва всички позволени подготвителни действия, които максимално да улеснят процедурите след старта.

Изготвена и утвърдена от министъра на образованието, младежта и науката е Инструкция за реда и условията за предоставяне на стипендии и награди по проект "Студентски стипендии и награди 2010 – 2012", съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007 – 2013 г., която в близките дни ще бъде публикувана на интернет страницата на проекта http://eurostipendii.mon.bg, за да може студентите предварително да се запознаят с условията и реда за кандидатстване и предоставяне на стипендии и награди по проекта.

Необходимостта от отчитане на първата фаза на проекта, обхванал учебните 2008/2009 г. и 2009/2010 г. и последователността и времетраенето на етапите на създаването и оценката на втората фаза на проекта не позволиха стартът на тази фаза да съвпадне със старта на учебната 2010/2011 г. Въпреки това, предвидено е проектът да обхване тази учебна година и макар и в края на същата стипендии студентите ще получат за по пет месеца на всеки семестър от годината. През следващата учебна година кампаниите на проекта ще следват семестрите – заявиха от министерството.

Източник: Агенция "Фокус"
 
designed by www.madeyourweb.com