Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Завършилите медицина - с най-голям шанс за реализация в ЕС
Завършилите медицина - с най-голям шанс за реализация в ЕС
В интервю за health.bg ректорът на Медицински университет - София - проф. Ваньо Митев, заяви, че завършилите медицина имат най-голям шанс за намиране на работа в ЕС в сравнение с останалите специалности във висшите медицински институти. Той подчерта, че дипломите на МУ-София се признават във всички страни от съюза.

Безпроблемно е намирането на работа от асистенти, докторанти и постдокторанти от предклиниката - биология, химия, биохимия, физиология и т.н. Програмите в МУ-София са в съответствие с изискванията на европейските медицински университети, отбелязва в интервюто ректора. Проф. Митов предупреждава, че въпреки признаването на дипломите, кандидатът трябва да премине през специфични за страната, болницата или университета процедури.

Ректорът съобщи още, че МУ-София има сключени договори с Турция и САЩ, като в САЩ те са на ниво лаборатории.

Като основен проблем на медицинското образование у нас ректорът посочи недостатъчната практическа подготовка на студентите по медицина. Той обяснява този факт на ниското заплащане, което получават от МУ преподавателите в клиничните дисциплини. Основният им трудов договор е към болницата а само 1/4 - към университета. Така за преподавателската си дейност те получават 100-120 лв отгоре.
 
designed by www.madeyourweb.com