Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Проверки в МУ-София
Проверки в МУ-София
От МОН започват проверки в Медицинския университет в София поради съмнителни обществени поръчки за ремонти. Сигналът за далаверите е подаден лично от ректора на медицинския ВУЗ-а - проф. Ваньо Митев след вътрешно разследване и ревизия на работата на предишното ръководство. Настоящият декан на Медицински факултет - проф. Марин Маринов също се е натъкнал на нередностите. Според проф. Митев далавери има и в други завена на университета.

Проф. Митев съобщи, че завеждащата  отдел “Следдипломно обучение” в Медицинския университет Румяна Стоилкова е вече уволнена. Припомняме, Стоилкова бе обвинена, че е замесена в незаконно прехвърляне на специализанти и фалшифициране на диплома.

Ректорът каза, че не може да гарантира, че преподавателите, които дават частни уроци, ще бъдат изключени от канадидатстудентските комисии, тъй като няма начин да се установи кой провежда частни уроци и кой не. Той бе категоричен, че в университета не може да се влезе с корупция, тъй като децата на много бивши декани не са били приемани.
 
designed by www.madeyourweb.com