Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Повишават се стипендиите за докторанти
Повишават се стипендиите за докторанти
На 30 април, на свое оперативно съвещание Министерският съвет обсъди доклад на заместник-министър председателя и министър на образованието и науката Даниел Вълчев относно предприемане на насърчителни мерки и стимули, насочени към докторанти в държавните висши училища и научните организации.

Министрите се обединиха около предложението за увеличаване на месечната докторантска стипендия от 250 лв. на 450 лв. Беше постигнато съгласие за предоставяне на еднократна допълнителна помощ в размер на 1000 лв. при представяне на дисертационен труд в рамките на срока на обучение, както и допълнителна премия в размер на 1000 лв. при успешна защита на дисертационния труд в срок до една година след завършване на обучението.

Висшите училища и научните организации ще получават допълнителни средства в размер до 4 хил. лв. чрез фонд "Научни изследвания" за финансиране на разходите по защитата на дисертационен труд, когато това се осъществи в рамките на едногодишния срок след завършване на обучението. Министърът на образованието и науката се ангажира в кратък срок да внесе в Министерския съвет проект на нормативен акт за осъществяване на одобрените насърчителни мерки.

Източник: МОН
 
designed by www.madeyourweb.com