Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow МУ-София не признава матурите
МУ-София не признава матурите
Медицинският университет в София няма да провежда предварителни кандидатстудентски изпити, нито ще приема студенти с оценките от матурите. Това заяви на пресконференция днес новоизбраният ректор проф. Ваньо Митев. Според него досегашната система за прием в Медицинския университет осигурява най-добре подготвените студенти и не допуска корупция. Проф. Митев призна, че повечето преподаватели дават частни уроци на кандидат-студенти, но той не изисква от тях да го уведомяват за това, защото данъчните служители би трябвало да контролират тези доходи.

Новото ръководство на Медицинския университет ще настоява пред Министерствата на здравеопазването и на образованието да се повиши издръжката на студентите от Факултета по дентална медицина, тъй като там практическото обучение е много по-скъпо. Медицинският университет ще се стреми да привлече и повече чуждестранни студенти, за да увеличи приходите си, а оттам и заплатите на преподавателите. Преподавателите в най-добрия Медицински университет са най-ниско платени в сравнение с медицинските университети в провинцията, каза ректорът, цитиран от БНТ.

Различните факултети подготвят и проекти по различни европейски програми, за да осигурят средства за по-добра апаратура и по-добре застъпена научно-изследователска работа на преподаватели, специализанти и студенти.

Източник: News.bg
 
designed by www.madeyourweb.com