Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Проф. Гайдарски открива нови клиника и отделение в болница "Царица Йоанна"
Проф. Гайдарски открива нови клиника и отделение в болница "Царица Йоанна"
Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие днес две обновени лечебни бази в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна” – ремонтираните Клиника по гастроентерология и Отделение по физиотерапия и рехабилитация.

Ремонтът и обзавеждането на двете нови лечебни бази са на обща стойност 850 000 лв. Клиниките по гастроентерология е оборудвана с нова съвременна апаратура, която включва ехограф, гастроентерологичен рентген, фиброколоноскоп, фиброгастроскоп и др.

Клиниката по гастроентерология е най-голямото и с най-широки възможности гастроентерологично звено в страната. Годишно в нея се диагностицират и лекуват над 1600 пациенти, много от които са тежки и проблемни случаи. Над 5000 пациенти обслужва годишно Отделението по физиотерапия и рехабилитация.

С обновяването на двете бази значително се подобряват възможностите за работа в тях, създават се условия за повишаване качеството на медицинското обслужване в тях. Увеличаването на инвестициите за модернизация на лечебните заведения у нас, за ремонт на сградния фонд и закупуване на нова апаратура е сред приоритетите в политиката на Министерството на здравеопазването.

Източник: zdrave.net
 
designed by www.madeyourweb.com