Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Проф. д-р Ваньо Иванов Митев е носител на наградата за "особен принос към науката"
Проф. д-р Ваньо Иванов Митев е носител на наградата за "особен принос към науката"
  На специална церемония, състояла се в сградата на МОН, вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев връчи тазгодишните награди "за особен принос в науката, и за основен принос в науката за млад учен". Тазгодишният носител на наградата за особен принос в науката стана проф. д-р Ваньо Иванов Митев, д-р на биохимичните науки от Mедицинския университет - София.

При връчването на наградата проф. Митев благодари за оказаната му голяма чест и подчерта, че посвещава тази награда на своя баща, известния учен проф. Иван Митев, известен с редица трудове в областта на медицината и най-вече с труда си, посветен на 6-ия сърдечен тон.

Проф. Ваньо Митев през последните 5 години има над 50 публикации в наши и чужди списания в областта на биохимичната наука. Проф. Митев има създадена школа в областта на клетъчната сигнализация, която е единствената по рода си на Балканите. Ръководител е на Катедрата по Химия и биохимия в Медицински факултет - МУ - София.

Годишната награда на МОН за особен принос в науката се връчва от 5 години и представлява комплексна оценка, включваща основни критерии като научни постижения в страната и чужбина през последните 5 години, научни трудове, монографии, присъдени престижни международни награди, създаване на научни школи, личен принос на успешно защитилите докторанти, участие в управлението и работата на международни научни програми и колективи.

Източник: news.bg
 
designed by www.madeyourweb.com