Menu Content/Inhalt
Начало arrow Новини arrow Разкрита е престъпна група, нападала младежи в Студентски град
Разкрита е престъпна група, нападала младежи в Студентски град
  Разкрита е престъпна група, която нападала и обирала младежи в столичния квартал "Студентски град". Тримата извършители са задържани под стража, съобщи пресцентърът на МВР.
 
  Работата по разкриването на престъпната група е започнала след зачестили жалби в Седмо РПУ в началото на лятото. Жертвите, обикновено пийнали младежи, били причаквани на излизане от дискотеки и ресторанти късно през нощта. С няколко удара нападателите ги поваляли на земята и им отнемали мобилните телефони, златни и сребърни накити и пари. Потърпевшите трудно можели да дадат добро описание, тъй като в тъмнината не успявали да видят лицата на нападателите, обясняват от МВР.

  Криминалистите от сектор "Грабежи" в Столична дирекция "Полиция" и Седмо РПУ са организирали секретно наблюдение в района, но грабителите се били преместили в други квартали на столицата. След обстоен анализ и проверка на регистрираните за подобни деяния лица, разследващите попаднали на трима рецидивисти.

  Установено било, че заподозряните се движат с лек автомобил "Нисан", засичан в непосредствена близост до местата, където били извършвани грабежите. Част от крадените вещи пък били открити в заложни къщи. Изяснило се, че човекът, оставил ги там, ползвал чужди лични карти, откраднати преди време от собствениците им.

  Двама от престъпниците са задържани в заложна къща в центъра на столицата в момент, когато депозирали вещи от поредния грабеж.

  Досега са установени 27 техни престъпни деяния, някои от които извършени още през февруари. Софийският районен съд им е наложил постоянни мерки "задържане под стража". Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. 
Източник:
  Дарик радио
 
designed by www.madeyourweb.com